logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
Pouliční Opraváři :o)
Thullo Offline
#1 Vloženo : neděle 18. března 2012 7:37:34 (UTC)

Was thanked: 27 time(s) in 27 post(s)
Přátelé,
toto není nic jiného než honění si trika, plácání se po rameni a ukazování všem, jak jsme my - pouliční opraváři dobří :o) koho to nezajímá, ať to nečte a rovnou to zavře :o)

Včera dopoledne ke mě přijel místní člen CUIR ještě s jedním kolegou, který chtěl MOTOR z mého Probe - jenž bohužel díky našim zákonům pro pozemní komunikace muselo jít na díly. (je to to s pravostranným řízením)

UPOZORŇUJI, že CUIR je ELEKTRIKÁŘ, já jsem CHEMIK a ten poslední klučina - pracovně zvaný ´MLADEJ´ je student GYMNÁZIA :o)

V polních podmínkách - tedy BEZ VODY, BEZ ELEKTŘINY a BEZ pořádného množství HADER jsme se SAMI PUSTILI DO PRÁCE v prázdné garáži bez kanálu jen s gola sadou, pár šroubováky a nesměla chybět ani kladiva :o)

Jediné pořádné vybavení byla zapůjčená žirafa - bez té by to bylo horší pravda ;o)

Na fotkách je - na první, jak provádíme zkušební jízdu - nechtěl jsem prodávat zajíce v pytli - takže jsme se projeli, prokontrolovali jak to šlape a když se MLADEJ ujistil, že je vše OK, vrhli jsme se na to...

Ukázalo se, že MECHANIČINA je jen velká spousta šroubování sem a tam :o) Začali jsme v 11:00 a pomaličku, abychom nedělali žádné chyby, tak s důkladným kontrolováním všeho jsme ho měli v 16:30 venku... A ZADARA! :o)

Na dalších fotkách je vidět průběh - ŠPINAVOU práci si odvedl MLADEJ sám - taky tak vypadal :o)

No a na poslední fotce je krásně vidět, jak 170koní nahradil jeden vůl :o)

Všechny fotky jinak zde:
Pouliční Opraváři
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
Tomio007 Offline
#2 Vloženo : neděle 18. března 2012 20:37:52 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 8 time(s) in 8 post(s)
Myslel jsem na vás kluci v sobotu,taky jsem makal a potil krev ať stihnu složit auto :) Ale jinak jak vidím tak se všechno povedlo a to si z toho měl celkem strach Thullo :)
Ford PROBE 2.5 V6-modrásek
Tomio007 vs Probe 1:0 :D
white power Offline
#3 Vloženo : neděle 18. března 2012 20:44:39 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
Když jsem poprvé vyndával motor z Probe tak mi to trvalo asi 4 hodiny (kupoval jsem ho a byl ještě v autě), ono když se to dělá na ulici a blíží se déšť tak to hodně usnadní spoustu rozhodování a práce se dost urychlí. BigGrin
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
DannyW Offline
#4 Vloženo : neděle 18. března 2012 21:57:29 (UTC)

Poděkoval(a): 2x
Původně odesláno: Thullo Jdi na citovaný příspěvek
díky našim zákonům pro pozemní komunikace muselo jít na díly. (je to to s pravostranným řízením)

Já teda nevím jak je to možné, ale u nás jezdí Octavia s pravostr.řízením a taky sem viděl Vauxhall Vectra a oba normálně na českých značkách ...to mají teda na černo - přeražené čísla z tp z levostranné verze nebo jak?
Probe GT 2,5 24v,´93 Silver metalic
Stříbrňák
BMW 530d touring E39 '02
Thullo Offline
#5 Vloženo : neděle 18. března 2012 22:12:09 (UTC)

Was thanked: 27 time(s) in 27 post(s)
2 DannyW:
Pravděpodobně to je levota - v ČR by neměli přihlásit RHD na české RZ... kdo ví jak to je, ale co jsem se bavil i s člověkěm, jež vozí RHD, tak to nejde. Teda jezdit můžeš, do prvního průšvihu... :o( Jestli Vauxhal, nebo Octavia mají výjimku nevím, ale s pravostranným řízením, pokud nemáš platnou technickou, nemůžeš jezdit. Platnou STK uděláš jen v zemi, kde je to přihlášeno - v mém případě UK. Takže kdybych tam jezdil co 2 roky na TK, proč ne - jinak smolík... resp. mohl bych s tím jezdit, do prvního průšvihu - pak pojišťovna okamžitě zjišťuje, zda to má platnou TK, nebo ne...
viz:
Pravostranné Řízení V ČR
THULLO - 33x Probe Owner
Vše viz Thulloweb
DannyW Offline
#6 Vloženo : neděle 18. března 2012 22:27:13 (UTC)

Poděkoval(a): 2x
no právě to mi vrtalo hlavou, protože měli v zadu nálepky STK+ME...sem myslel že možná stačí, že to auto má Eu homologaci - protože třeba vím že borcům Nissan Skyline přihlásit nešlo, protože hom. nemá a ani se nikdy oficiálně do Eu nedovážel, ale ochcavka nebo vetrca tu normálně jezdí s tím detailem, že mají volant jindeBigGrin ...tak to by ale riskovali, že už první hlídka co je zastaví, tak by je sebrala, když je to do oči bijící.
Probe GT 2,5 24v,´93 Silver metalic
Stříbrňák
BMW 530d touring E39 '02
Wesker Offline
#7 Vloženo : úterý 20. března 2012 18:24:28 (UTC)

Was thanked: 7 time(s) in 7 post(s)
Dobra prace ThumpUp Ale kdyz se pri takove operaci nerozsype leseni a motor nespadne na auto, tak je to nuda, ne? Woot
ex Ford Probe V6 Turbo (MAZDA T24 BlackTop) E85 POWER, Toyota Corolla Verso, 2.0 D-4D 66kw

Nejezdím rychle,létám nízko...
PachezZ Offline
#8 Vloženo : středa 21. března 2012 9:38:30 (UTC)

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Do nějakýho roku tu šlo přihlásit RHD auto pokud si se stěhoval z UK sem.
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.