logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
Potřebuju vychytat mouchy :-)
Zbyna Offline
#1 Vloženo : neděle 18. března 2012 8:18:35 (UTC)

Čau všichni, párkrát už jsem na fórum psal, ale nějak mi zmizel účet, tak jsem si založil novej. No a teď o co mi jde. Mám probe, jezdí v pohodě, ale má to nějaký mouchy a ty bych rád vychytal. Nejsem automechanik, takže si to neprohlídnu. Tak jsem si řikal, že by mi mohl někdo poradit, kde by mi to nějakej mechanik celý zkontroloval. Prostě někdo kdo se v tom vyzná a nebude se snažit mi namluvit že je potřeba udělat opravy za nesmyslný peníze.
Vím o těchto problémech - levé zadní kolo nebrzdí a celkově mám pocit, že by to mělo brzdit líp), další věc je spojka, v běžnym provozu ok, ale když jí naložim, tak při zařazení dvojky už viditelně prokluzuje (je nutná celá spojková sada?),
check engine - občas se rozsvítí (údajně kvůli dobíjení, ale chtělo by to asi na diagnostiku, abych pak neměl jinej problém a kontrolku neignoroval, dále se mi občas stane, že to cuká, většinou to bylo cca mezi 2000 až 3000, teď posledně tak 3000 až 4000. Je to jednou za čas, ale štve mě to. Další věc mě teď nenapadá, ale to je právě to, že bych to rád nechal někym projet a nechal si poradit co a jak.

Jsem z Lán (cca 35 km od Prahy), probe je 2.5 1994, najeto poctivejch 67000 mil :-), dělal sem rozvody, vyměnil přední ložiska, filtry, olej, zavařil vejfuk, jednou jsem nechal i rozhejbat tu brzdu, ale to vydrželo tak půl roku, to je asi tak vše co mě napadá

PS: Je možný nějakym pozitivmim způsobem ovlivnit spotřebu kromě toho abych jel jak hlemýžď? Banánky začínaj bejt dost drahý :-/, a nebo když ne, tak ať to za tu samou spotřebu trošku líp jede, co nějakej čipešek? :-D

Díky za každou poznámku a radu.
white power Offline
#2 Vloženo : neděle 18. března 2012 8:36:34 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
Chip si můžeš objednat u Thulla.
Diagnostiku si můžeš udělat sám tady je návod: http://www.performancepr...elf/diagnostics/est.php ale jesti ti někdo tvrdí že se kontrolka Check engine rozsvěcí kvůli dobíjení tak lže, na dobíjení je kontrolka se znakem baterie.
Spojku bych asi vyměnil celou.
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
Zbyna Offline
#3 Vloženo : neděle 18. března 2012 10:36:26 (UTC)

Tak jsem to vyblikal a mam tam chyby 15 a 24 u obou je napsáno: Heated Oxygen sensor or circuit
A to je?
sygy Offline
#4 Vloženo : neděle 18. března 2012 12:05:26 (UTC)

Poděkoval(a): 9x
Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
Ten Oxygen sensor to bude Lambda v haji... ta muze myt vliv i na cukani a spotrebu...
driveX Offline
#5 Vloženo : neděle 18. března 2012 12:07:50 (UTC)

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Lambdy
Zbyna Offline
#6 Vloženo : neděle 18. března 2012 13:26:17 (UTC)

ok, takže bych vyměnil lambdy. Co jsem se díval do popisu, tak tam může být 3 nebo 4 drátová? je to 94 a tam se to údajně měnilo. Takže asi rozebrat a pak koupit. Je možné použít toto? http://www.vyfukyonline....at---univerzalni-14230/ případně tu třídrátovou verzi... Nebo to bude šunt a je potřeba investovat víc? A předpokládám, že jsou tam dvě. To je právě to, proč se ptám zkušenějších. Já v životě akorát párkrát rozebral a "složil" fichtla :-D Na kolik vyjdou třeba ty brzdy... asi podle toho co by se s tim dělalo,co... U nás sice mechaniky máme, ale tohle auto nemaj moc rádi.
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.