Zdravím,
chtěl bych Vám představit mojeho probáka s kterým jsou nějaký menší plány do jara. Jedná se US verzi Probe II rv.1993,2.5 KL01 24v, stav tachometru 230tis km, barva:červená, je to verze bez klimatizace což mi vlastně ani nevadí jelikož bych jí stejně zřejmně nepoužíval. Motor vypadá skvěle, neklepe, drží otáčky vše se zdá OK jen před tim něž šel do garáže jsem si všiml toho že netočí otáčky tak jak má omezovač mě omezuje cca při 5800... Tuším že to bylo vzduchovým filtrem jelikož byl zaneřáděnej jak prase.. mimochodem pod vzduchovym filtrem plno šroubů a matek... Teď momentálně dodělávám pravý přední brzdy po výměně ložiska čepu řízení a novou vazelínou v homokyneťáku. Auto je v podstatě bez rzi až na drobný věci. V plánu je komplet zbroušení celého auta na kterym už se pracuje a snad to také stihnu i s polepením (černý carbon) ale nejspíš né celé auto jelikož na bokách by asi folie za kolama nevydržela tak půjdou do laku. V plánu mám ještě výměnu oleje filtru a celkově provozních tekutin :-D.
[IMG=http://img521.imageshack.us/img521/7520/32634930631897607876010.jpg][/IMG]zde vypíšu asi vše co chci udělat a postupně budu přidávat fotky.
Výměna provozních kapalin -
hotovoPřebroušení lakování kitování lepení -
hotovoVýměna ložiska, čepu, vazelíny -
hotovoUtrhlé čidlo ABS - opraveno (naletováno) doufám že bude fungovat
Nový výfuk -
hotovoSundání tuning nárazníků a následný prodej -
hotovoKoupě originál zadního nárazníku -
brzo na cestěSehnat original GT plasty -
hotovoJeště to není určo vše postupně budu updatovat. Ještě bych neměl zapomenout poděkovat některým lidem za rady či dodání dílů. Takže poděkování patří
Idahovy za zaslání předního ložiska za moc pěknou cenu,
Thullovy za rady a doufám, že i za chip kterej mi pošle až budu mít prachy,
Badovy za rady,
Whitpowerovy za rady,
Pachezzovy za rady a celkově všem kteří na toto fórum chodí jelikož bez něj bych neudělal na autě asi nic :)))
Zima 2012/2012Takže tuto zimu + co bylo nutné před zimou:
Výměna svíček -
hotovoVýměna vodní pumpy -
hotovoVýměna uchytnýho zařízení na předním nárazníku -
hozovo USA plechy na vyklápěčky -
hotovoDenní svícení místo parkovaček -
hotovoPřetočení předních kotoučů -
hotovoKoupě destiček na předek i zadek + kotoučů na zadek - [b
]hotovo[/b]
Vyvaření prahů -
nějak se to vleče:DNějaký to dolakování vnitřků -
hotovoLakování některých blbostí interiéru -
hotovoVýměna provozních kapalin a filtrů -
hotovoJarní změna z matné na lesklou -
nekoná seRenovace předních brzd + výměna gumiček brz
hotovoOpískování kol
hotovoČištění klapek sání + přetěsnění
hotovo - dotaz bylo tam těsnění dal jsem jen silikon na motory bude to v pohodě ???
Poděkování
Thullovy za díly a rady + moji důležití konzultanti
Bad,Tomio,Pavlis :) díky hoši
Postupně budu doplňovat :D pokud budu stíhat v pohodě v což doufám udělám toho vícero pokud mi to finance dovolí... :D Zatím to vypadá tak že vše
stíhámale nepředbíhám.
Ford Probe 93 2.5l V6 24v by Sony,Vrabi,Tom,Juři a Já.