Tak jelikož ležím v nemocnici a nebudu moct přes měsíc chodit tak jsem se rozhodl, že si vytvořím konečně svoje vlákno,kde bude moje autíčko :)
Jak to všechno začalo: Naskytla se mi možnost koupit vysněné kupé z Ostravy( Probe II 2.5) tak jsem dlouho neváhal a vezl jsem si červenáčka domů. Měla svoje mouchy,asi tak jako každé starší auto. Nejvíc mě bolí škrábance, které jsou na každém díle ( Thullo,Docthor viděli). Ale to mě neodradilo. Po mém paskvil tuningu na Tipu jsem se rozhodl jít jinou cestou a to cestou decentních úprav. Takže jsem probátko dal to dobrého technického stavu abych měl vůbec nějaký základ. Přes zimu jsem si koupil 17" Kosei K2 i s gumama,protože jsem na autě měl 15" se zimákama a probe si zaslouží pěkné kolečka :)
Když jsem jel poprvé dálkovou s probečkem(do Beskyd na hory na víkend) tak cestou zpátky začlo zlobit a po dvoutýdenním zkoumáním jsem vyměnil poloosy a obě přední ložiska a díky bohu problém vyřešen a během této doby jsem koupil od Thulla americké zpětné zrcátka,3. brzdové světlo a panel s hodinama. Zrcátka jsem nechal potáhnout do carbonu.
Zima byla dlouhé a večery dlouhé tak jsem si začal konečně hrát :) koupil jsem si kožený potah na volant a po hodinovém našívání byl volant konečně lépe uchopitelný. Na vánoce jsem dostal koberečky a voňavky do auta.
Po týdnu jsem konečne nacpal i muziku do auat-monoblok Magnat 800W a 4kanál Magnat Gladiator 360W,2 basáky v bedně a kapacitor Hifonics 1F. Po nějaké době jsem chtěl probe snížit,tak jsem kontaktoval Docthora ohledně coilover kitu,tak jsem ho vzal na pokusy a po marném boji o snížení jsem nakonec koupil pružiny V-MaXX. Na jaře jsem nic moc nestihl,jelikož jsem se učil na maturitu, takže po maturitě jsem si udělal radost kulatými světly v mrkačkách(Hella čočky a dálky od Wesemu).
Takto jsem jezdil celkem dlouho dokud jsem nezačal otvírat kapotu :( motor špinavý a zaprášený. Tak jsem vyleštil víko ventilů,koupil od Docthora rozpěru předních tlumičů a nalakoval pár věcí v motoru. Před měsícem jsem rozrhnul gumu o patník,tak jsem koupil Falkeny 205/40 R17 a je to celkem rozdíl oproti předním 225/45 a zadním 245/40. Tímto mé ůpravy a opravy zatím skončily,ale dneska jsem si objednal podvozek D2.
Konečně foto:
Uploaded with
ImageShack.us Uploaded with
ImageShack.usUploaded with
ImageShack.usFord PROBE 2.5 V6-modrásek
Tomio007 vs Probe 1:0 :D