logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
Výmena motora Ford Probe
bindo011 Offline
#1 Vloženo : pátek 5. srpna 2011 20:40:00 (UTC)

Poděkoval(a): 2x
Čaute. Chalani mám problém :). Na mojom Forde Probe mi praskla hlava a hneď na to sa zadrel motor keďže bez chladenia sa jazdiť nedá Blink . Teraz stojím pred otázkou či sa oplatí repas abo tam dám druhý motor. No a problém je v tom že neviem aký motor by pasoval na moje auto. Motor je 2184ccm 12V SOHC F2, rovnaké typy motorov mali aj Mazdy 626, 929, Mx-6 a B2200 od roku výroby 1985-1993. Kedže originál motor do Fordu Probe je nemožné zohnať vo funkčnom stave obraciam sa na vás z otázkou aký iný motor by tam pasoval?? Ďakujem za odpovede :) . Btw auto je rok výroby 1989.
Idaho von Věšín Offline
#2 Vloženo : neděle 7. srpna 2011 11:07:58 (UTC)

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Původně odesláno: bindo011 Jdi na citovaný příspěvek
Čaute. Chalani mám problém :). Na mojom Forde Probe mi praskla hlava a hneď na to sa zadrel motor keďže bez chladenia sa jazdiť nedá Blink . Teraz stojím pred otázkou či sa oplatí repas abo tam dám druhý motor. No a problém je v tom že neviem aký motor by pasoval na moje auto. Motor je 2184ccm 12V SOHC F2, rovnaké typy motorov mali aj Mazdy 626, 929, Mx-6 a B2200 od roku výroby 1985-1993. Kedže originál motor do Fordu Probe je nemožné zohnať vo funkčnom stave obraciam sa na vás z otázkou aký iný motor by tam pasoval?? Ďakujem za odpovede :) . Btw auto je rok výroby 1989.

vzal bych motor z te magdy, nikdo nic nepozná ( jde o to aby byls tejný typ motoru ) ale vem ho pro jistotu i s váhou ( pokud nemá MAP , jinak i s MAP ) a ECU.
1 user thanked Idaho von Věšín for this useful post.
white power Offline
#3 Vloženo : neděle 7. srpna 2011 16:54:33 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
Záleží na roku výroby model 89 má jinou elektriku než modely 90+, i když pokud budeš jenom měnit samotnej motor tak těch pár senzorů a rozdělovač se dá přehodit, taky budeš muset nechat původní sání se škrtící klapkou, novější modely maj vyhřívání, ale pokud jde o motor samotnej tak blok motoru s hlavou jsou stejný. A určitě bude levnější koupit jinej motor než dělat GO uvařenýho a zadřenýho motoru. Co se týče tohodle motoru tak je docela nesmrtelnej (pokud ho neuvaříš a občas vyměníš olej).
Motor z Mazdy se liší jenom štítkem na venilovým víku a ten je na dvou šroubkách Smile
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
1 user thanked white power for this useful post.
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.