logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
2 Stránky<12
Volej
_eXplorer_ Offline
#21 Vloženo : pondělí 24. února 2003 0:14:57 (UTC)

Citace:

maj stejnou viskozitu ? Ty hele jak to tu čtu to si to vymejšlíš tyhle teorie o oleji předtím o benzínu předtím ještě o pojišťovně a nebo Ti to nějakej chytrák naleje do hlavy a ty to pak opakuješ ??

Marauder
94 SilverBlue Chevrolet Camaro

Co? A proč bych si to vymejšlel. Vše co jsem napsal je pravda. Nechápu proč bych si tu měl něco vymejšlet, námáhat se a nic z toho? Sorry ale to nedělám! Schválně, co se ti na tom posledním nezdá?... To že oleje při provozní teplotě maj stejnou viskozitu je čistý fakt. Zajdi si na pumpu a ať ti přinesou bezpečnostní listy od minerálu a od fullsynth. V kolonce fyz. vlastností je viskozita při 15C a při 100C a laskavě si ty 2 čísla porovnej. Při 15 rozdíl velkej ale při 100 téměř 0 a pak si prohlédni bod tuhnutí... (upozorňuju že oleje mají bod použitelnosti (tekutosti) 15C nad bodem tuhnutí. (problém studeného startu... A dál už mě to ťukat nebaví pač nechápu proč mám zapotřebí tě přesvědčovat... No možná z vlastního očištění od tvého pošpinění...

_eXp_

_eXprobe_
_eXplosssioner_
Marauder Offline
#22 Vloženo : pondělí 24. února 2003 0:52:11 (UTC)

podle toho jak tady radíš usuzuju, že z toho máš asi dobrej pocit, ale uvědom si, že blázníš hlavu méně zkušenějším kolegům 1, proč dávat do auta lepší benzín než s oktanovým číslem 87 když stejně auto jede stejně = nesmysl, 2, pojištovna neproplácí rozbitý skla = nesmysl 3, oleje toť kapitola sama pro sebe, ale až Ti někdo hodí svůj motor na hlavu protože jsi mu báječně poradil ať tam narve 0w-30 a on mu odejde tak se budeš divit, kdyby totiž platilo to co jsi tu napsal dělal by se na světě jen ten Tvůj 0w-30 protože proč by se pak vyráběly oleje jiný když tenhle je ten nej ...

Marauder
Marauder
97 Cadillac Seville STS
93 Ford Probe GT
Marauder Offline
#23 Vloženo : pondělí 24. února 2003 1:04:45 (UTC)

a ještě jedna věc viskoziota se při 100 stupních liší a to klidně i trojnásobně, záleží na oleji ... Nechci se dohadovat a proto pokud někoho tahle problematika zajímá může číst tuhlec ... http://www.csmarketing.c...kty/viskozita_oleju.htm

mazání zdar !

Marauder
Marauder
97 Cadillac Seville STS
93 Ford Probe GT
_eXplorer_ Offline
#24 Vloženo : pondělí 24. února 2003 14:47:12 (UTC)

Myslím že tu už s tím mazáním otravovat nebudeme, ale nakonec s tou tabulkou máš samozřejmě pravdu mezi 0W a 25W je 3násobnej rozdí, ale dnes se vyrábí pouze 10W nejhorší, 15W minerál se dělá v rafineriích v Polsku Slovensku a Německu filtrováním a derafinací strých olejů. Takže ty jsem nebral v potaz. A 0W/30 jsem tu už prodal cisternu za 2 roky a nikdo mi motor na hlavu nedal. Proč se vyrábí polosintetika??? Pro atm. diesely (mi to dáváme do Tater, Liazů a do Karosy) A proč se dělá 15W/40 minerál pro škodovky žiguly a td. A proč jsi lidi dávají 10W/40? Protože stojí 150,- (300,- v servisu) a 0W/30 350,- (500-700,- v servisu) Jo a žádné nové auto od roku 2000 s jiným olejem z výrobní linky už nesjede (až na pár dieslů). Toť vše a rozhodně jsem si nikdy nic nevymyslel. Sleep

_eXp_

_eXprobe_
_eXplosssioner_
Mireček Offline
#25 Vloženo : pondělí 24. února 2003 16:35:44 (UTC)

Lej si tam co chceš, ale až ti začnou cvakat zdvihátka s tím tvým slavným 0W 30, budeš tam rychle lejt cokoli, aby to přestalo...nebo si koupíš nový zdvihátka za 25000,- a naleješ tam zase 0W 30 a za půl roku je budeš měnit znovu. Já tam raději budu lejt olej, kterej je podle tebe určen pro atm. diesely a pro Karosu a budu mít klid.

Mireček
94 Red GT
Mireček
76 Green Jeep CJ5
Koudy Offline
#26 Vloženo : sobota 1. března 2003 20:57:13 (UTC)

Dobrý je taky AD-čko - to je snad pro traktory... Smile

Koudy
94 Blue GT
Koudy
94 Blue GT - kdysi :-)
01 L.R.Disco TD5
(nejede jako P2GT - ale zase projede všude)
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest (2)
2 Stránky<12
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.