logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
Pomoc - Coilovers za levno
Docthor Offline
#1 Vloženo : čtvrtek 28. října 2010 21:46:07 (UTC)

Poděkoval(a): 3x
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Tak jsem uvažoval jak nejlevněji snížit auto, a nakonec jsem objednal štelovací pružiny z ebaye :

jsou ale červené,to je jedno

Udělal jsem vše podle návodu z netu, samozřejmě v balení nebyl, problém ale nastal s vrchním uložením tlumiče,

dostal jsem se do této fáze:

problém nastal tady:

mám pouze k dispozici uložení pružiny (plastové) a víc už nic, na obrázku je takový konus, který by měl držet ložisko a mělo by se to usadit do misky horního uložení...
tady si nevím rady jak.. pokud tam nechám jen uložení pružiny

tak nemám jak uložit ložisko a následně to vše dát dohromady s vrchním uložením

pokusím se o nákres,slovy se to dá těžko vyjádřit..

tady jsem skončil:

ještě jeden nákres:

cuir Offline
#2 Vloženo : čtvrtek 28. října 2010 23:54:40 (UTC)

Poděkoval(a): 5x
Was thanked: 6 time(s) in 6 post(s)
nahoru prece pouzijes to ulozeni co patri k tlumici ne? , ty jedine co mas tak mas mensi tu misku aby t v ni drzela pruzina ,ale to ulozeni tlumice kam patri lozisko musis pouzit to puvodni. pokud to teda chapu sprave. Jo a nemel by aji sem prijit na pistnici tlumice ten doraz?
tady je odkaz na par fotek kdyz sem snizoval ja...mas jakoby tlumic s navarenou dolni miskou pro pruzinu, pak je pruzina, na pisntici je doraz , a pres doraz a pistnici je prachovka, na pruzinu se namontuje horni miska pro pruzinu a pak se dava to ulozeni a cele se to pojisti matici a pak se to cele soupne do auta.....no snad sem to pochopil dobre podle tvejch nakresu...je to fakt slozite:)
joa ten odkaz :D

http://janku81.galerie.cz/3974215-cuir-podvozek#
Ford Probe 2,5 V6 24v
Docthor Offline
#3 Vloženo : pátek 29. října 2010 9:01:17 (UTC)

To Cuir: Ano, je to jak pížeš, ale pokud měníš origo pružinu za origo sníženou,neboli ja nevim za progresivní, tam použiješ vše z původního uložení, bohužel u tohoto provedení jsem si myslel že to tak má být a auto se mi ještě zvedlo o 5 cm :-)) dnes nafotim jak to vyzera, pro lepší orientaci.. i tak díky, je to zapeklitá věc

cuir Offline
#4 Vloženo : pátek 29. října 2010 17:11:08 (UTC)

Citace:

To Cuir: Ano, je to jak pížeš, ale pokud měníš origo pružinu za origo sníženou,neboli ja nevim za progresivní, tam použiješ vše z původního uložení, bohužel u tohoto provedení jsem si myslel že to tak má být a auto se mi ještě zvedlo o 5 cm :-)) dnes nafotim jak to vyzera, pro lepší orientaci.. i tak díky, je to zapeklitá věc

EX - Ford Probe II 2.5 V6 GT (OPC Blue) NEW - Rezavý Střep

no to je trosku hukot.... Takze si uz vyresil jak to dat do kupy a ted resisi proc to mas vyssi nez je original?
Pocitam ,ze ty dve cervene matice si stocil dolu...tim se bude nastavovat vyska...ale kurna takovejhle vymysl sem jeste nevidel.
Jo a ty male pojistovaci imbusacky, pokud se nezavrtavaly do tlumice - jakoze si myslim ,ze asi ne tak doporucuju zalepit lepidlem na zavity, jinak se to povoli a cele to ulozeni (ten zavit) ti zacne litat na tlumici. sem fakt zvedavej na fotky...tohle sem jeste nevidel...
Ford Probe 2,5 V6 24v
cuir Offline
#5 Vloženo : pátek 29. října 2010 17:18:31 (UTC)

ahaaaaaaaaa uz sem to mozna pochopil.... tobe chybi kovovy konus ,ktery je na obrazku...no to je dost mozne ze ti vylozene chybi ..jako ze ti ho neposlali. Konecne sem se v tom zorientoval a pochopil to.
Otazka zni...co se stane kdyz na to plastove ulozeni pruziny co si dostal das originalni horni ulozeni pruziny, na to pak klasicke ulozeni s loziskem... Slo by to takto skompletovat?
jo a ten gumovej doraz mas rozpulit ,ale to pocitam vis...anglick umis rozhodne lepe nez ja :D :D
Ford Probe 2,5 V6 24v
cuir Offline
#6 Vloženo : pátek 29. října 2010 20:18:59 (UTC)

takze td sem se ptal kamarada co si tohl taky koupil (ikdyz pote co to namontoval to zkusil a hned zahodil ,ale on od toho ocekaval asi trochu vic nez ty. A rikal ,ze ti tam nic nechybi. Ze se to montuje s kompletnim hornim ulozenim vcetne horni misky pro pruzinu a ta mala miska se dva jakoby pod to..aby ti ta nova pruzina nerachtala...tot cele.
Ford Probe 2,5 V6 24v
Docthor Offline
#7 Vloženo : sobota 30. října 2010 15:42:16 (UTC)

To cuir: Díky, už jsem to taky pochopil že to je k hovínku :-) namontoval jsem to s origo uložením - zvedlo se to o 5 cm a přitom to bylo nejníž, pak jsem to origo uložení dal pryč a zkusil to bez něj a bylo to stále výš o 2 cm.. z toho vyplývá že nejlepší to bude hodit do zběru, už vím že nejsem tak bohatý abych si kupoval ty nejlevnější věci :-( Dal jsem tam origo a jsem spokojeny, a až bude trochu líp, tak se ohlédnu nejlépe po nějakém kompletu. Jinak moc díky za rady.

Georgeno Offline
#8 Vloženo : sobota 30. října 2010 16:52:37 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 5 time(s) in 5 post(s)
A za kolik to teda bylo mistre?...G.

cuir Offline
#9 Vloženo : sobota 30. října 2010 17:53:05 (UTC)

Citace:

To cuir: Díky, už jsem to taky pochopil že to je k hovínku :-) namontoval jsem to s origo uložením - zvedlo se to o 5 cm a přitom to bylo nejníž, pak jsem to origo uložení dal pryč a zkusil to bez něj a bylo to stále výš o 2 cm.. z toho vyplývá že nejlepší to bude hodit do zběru, už vím že nejsem tak bohatý abych si kupoval ty nejlevnější věci :-( Dal jsem tam origo a jsem spokojeny, a až bude trochu líp, tak se ohlédnu nejlépe po nějakém kompletu. Jinak moc díky za rady.

EX - Ford Probe II 2.5 V6 GT (OPC Blue) NEW - Rezavý Střep

optej se weskera...mozna ma skladem jeste jedny nizssi pruziny...a mozna aji ty upravene tlumice...urcite by ti udelal fajn cenu ;) pokud na nej chces cislo nebo neco tak mi pisni SZ...postnu ti ho tam..
Ford Probe 2,5 V6 24v
Docthor Offline
#10 Vloženo : sobota 30. října 2010 18:31:43 (UTC)

To G. bylo to za 94 $...

Wesker Offline
#11 Vloženo : úterý 2. listopadu 2010 21:10:42 (UTC)

Was thanked: 7 time(s) in 7 post(s)
To Docthor: Dodej mi origo tlumice a 6000 za Eibachy (samozrejme snizene) a neco mne za praci a mas myslim ze dost dobry motokarovy podvozek Wink viz pan Cuir Smile

Ford Probe V6 Turbo (MAZDA T24)
EX- Toyota Celica 4WD turbo - wintrkhár

Nejezdím rychle,létám nízko...
ex Ford Probe V6 Turbo (MAZDA T24 BlackTop) E85 POWER, Toyota Corolla Verso, 2.0 D-4D 66kw

Nejezdím rychle,létám nízko...
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest (5)
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.