Dnes jsem jel na vyjezd do Olomouce - Holice.
Vraceli sme se s kolegou do Brna a ja rikam, pojedem v klidu, nein kam spechat sme v praci (jel sem tedy tak 100-120 vic sem nejel) a kolem druhe hodiny jsme projizdeli kolem letiste u vyskova, kde policajti meli akci. Zuzene to bylo do jednoho pruhu (do leveho) a policajti cuceli dalekohledama po te rovince asi na pasy, svetla a znamky.
Zhruba za dva kilometry pote me chtela predjizdet audinka, dopredjizdel sem kamion a trochu sem pridal abych ji nezdrzoval, uhnul jsem do praveho pruhu a zase zvolnil zhruba na to kilecko a najednou vidim jak audina jde v levem pruhu brutalne na brzdy a ridic strhnul rizeni do praveho pruhu. Byla jiz kousek predemnou cili ja sem nemusel nijak extreme brzdit. Jakmile audina zajela do praveho pruhu a prestala brzdit tak sem uvidel co sem nikdy nevidel a doufam z enikdy neuvidim.
v nasem levem pruhu proti nam jely dve auta !!!!
nedelam si prdel je to tak a opravdu se to stalo...kdyz bych nejel s kolegou tak uz bych si vazne myslel ,ze to nemam v hlave v poradku. Zkratka na nasi casti dalnice smer Brno jeli dve auta v levem pruhu - - v nasem levem pruhu - proti nam.
Opet sem zpomalil (asi to bylo zpusobeno tim ,ze mi moje dolni celist spadla na nohu a zaticila ji a tim sem seslapl brzdovy pedal. Byl sem tak v soku ,ze sem se na nic nezmohl. Jen sem sporadicky chvilkove zatroubil a naprosto sem nechapal.
V aute bylo naproste ticho...ani ja ani kolega sme nebyli schopni slova.
Pak se ho ptam jestli to videl taky..rikal ze jo..pak se ho ptam nevis co to bylo za auta? on rika, no prvni byla asi felicie a to druhe nevim..ja rikam..no ja vim ze prvni bylo asi bile a druhe bylo tmave..asi tmave cervene a vim ze ridic druheho asi telefonoval, protoze mel ruku u ucha.
Vic sme si ani jeden nezapamatovali...ja teda nemel moc cas koukat...hlidal sem tu audinu pred nama. Lituju toho ze mi jeste neprisla objednana kamera a ze nemam videozaznam..okamzite by to slo na policajty a na internet, protoze tohle fakt nechapu.
Domnivam se ,ze se jednalo o to ,ze to druhe auto honilo to prvni a bud to prvni ujizdelo od nehody a nebo se jednalo o lupice nebo neco takoveho a ten druhy sofer komunikoval s policajtama a rikal kde sou...Zoufaly pravdepodobny zlocinec zkusil ujet na dalnici v protismeru a asi doufal ,ze druhy ridic za nim nepujde do takoveho sebevrazedneho pocinani.
Sem opravdu v soku a stale to nechapu a opravdu sem chvili realne uvazoval ,ze pujdu vratit ridicak a prodam auto...
na mape je vyznacene misto kde sme je zhruba potkali...schvalne se podivejte na prvni mozny najezd na dalnici , jakou museli ujet streku v protismeru !
http://www.mapy.cz/#mm=FP@ax=138960128@ay=133022464@at=misto%20setkani@ad=zde%20jsme%20potkali%20auta%20v%20protismeru@x=138911232@y=133016064@z=12
Ford Probe 2,5 V6 24v