logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
2 Stránky<12
Origo alarm
Guest
#21 Vloženo : středa 18. února 2009 8:25:22 (UTC)

Ještě malej dodatek ... ten pin bude potřeba k něčemu připojit, ne jenom odpojit ;-) Proto jsem psal, že by to chtělo změřit co na tom drátu je a podle toho se pak zařídit.

Doplněno:

Takže podle tohodle schématu bych ten pin připojil někde na zem (ze zkoušku bych to vzal přes žárovku, kdyby to bylo špatně)

Pokud se Ti do toho nechce, propoj to přímo u toho zámku. Bohužel popis toho konektoru jak na potvoru nemůžu najít, ale jsou tam jen 4 piny :-)
madaros Offline
#22 Vloženo : středa 18. února 2009 23:19:36 (UTC)

díky ti moc.. rozeberu dveře a zkusim kouknout na ten tišták,popř připojim zpatky zamky a vyzkousim, kouknu i natu jednotku,snad se to nejak vyresi.. :(

Fazda PROBE 2.0i, 1994, kitt car project
madaros Offline
#23 Vloženo : pondělí 23. února 2009 17:46:49 (UTC)

tak sem nato koukal a ten tišťák od zámku tam má nějaký 4 kabely,tak to snad pujde nastavit jako permanentně vypnutý..

zkoušel sem to mačkat atd a u mě je problém ten, že mi teď začal ten namontovanej centrál zamykat i s alarmem (rozsvítí se mi ta kontrolka autíčka s klíčem na přístrojovce) a jakmile to potom odemknu,tak už to odemyká přes asi jiný napětí,nebo sem to zapojil na jinej odemykací kabílek a tim začne ten origo houkat,protože se to neodemklo klíčem.. vůbec nevim jak a proč.. zase aspoň vim co je ta kontrolka zač :)

Guest
#24 Vloženo : pondělí 23. února 2009 18:30:26 (UTC)

Zdar, no to je tím, že v tom zámku je jeden kontakt na zamykání/odemykání a jeden na deaktivaci alarmu. Ty ten alarm pravděpodobně aktivuješ zamčením, ale deaktivace se provádí tím druhým kontaktem, na kterej nemáš dálkáč připojen. Dalo by se toho využít, trošku pozměnit zapojení toho dálkáče a fungoval by ti i ten alarm ...
madaros Offline
#25 Vloženo : pondělí 23. února 2009 18:47:10 (UTC)

no ja to chci určitě vypnout..!! :) kupoval sem central s tim ze chci i alarm,takze to ta jednotka umí a mám ho i zapojenej, jen potřebuju deaktivovat ten origo..

zapojoval sem to tak,že sem si našel tu krabičku centrálu v autě a přímo na ty kabílky co do ní jdou sem to zapojil..

ted jde o to,zda to půjde udělat (spojit ty kablíky) tak,aby se ten origo tvářil jako vypnutej a ten můj vesele zamykal a odemykal bez problémů.. :-P

Guest
#26 Vloženo : pondělí 23. února 2009 19:06:00 (UTC)

No to určitě půjde, psal jsem ti dva způsoby, jak to udělat. Jestli máš podrobnější fotky toho plošňáku, tak je hoď sem, nebo mi je pošli na email, podívám se a řeknu ti (snad) který spojit. Já už si to fakt nepamatuju a dveře se mi teď rozdělávat nechce :)
madaros Offline
#27 Vloženo : pondělí 23. února 2009 19:13:53 (UTC)

jj fota udělám a podělim se,už sem nato koukal škvírkou,ale neměl sem čas to rozdělat,hned jak nato vlítnu tak nahodim fota a počkám na tvou radu :)

pojistku (ROOM) už mám docela vodrbanou,jak to furt vytahuju a zandavam klestema a relé na troubení mam v kasliku aby mi to pořád neřvalo když odemknu.. :-P

Guest
#28 Vloženo : pondělí 23. února 2009 20:53:20 (UTC)

Tak jsem si teda cvičně rozdělal dveře ... a doufám, že se zítra ráno ještě dostanu do auta :D

Takhle vypadají ty kontakty:

Takhle tišťák ze strany kontaktů:

Tišťák z druhé strany:

Konektor, kterým je to připojený. Bohužel se mi to trošku rozmazalo, ale barvy jsou od vrchu : černá,žlutá,modrá,červená :)

A nakonec dráty co vedou z toho konektoru:

Žluto-červenej je ten, co nás zajímá. Zkus ho propojit s tím černým (mínus). Pokud to pomůže, super, pokud ne, tak to bude horší :)
Hodně štěstí a dej vědět, jak to dopadlo ;-)

madaros Offline
#29 Vloženo : pondělí 23. února 2009 21:15:04 (UTC)

přesně to je vono,tohle mi zůstalo vyset ve dveřích :)

jinak já to zapojoval na tem drátky co sem našel že vede ze dveří do centrálu (ten černo-zelenej), zamykání i odemykání je řízený jednim kabelem,tzn odemykaní přes odpor..

tady je vidět zapojení kabelů u jednotky centrálu

a tady je vidět ten konektor kterej vede od zámku, sem zkoušel napojit ten řídící drátek centraálu přímo na ty kabely od zámku (viz ten žlutej drátek) ale to dělalo to samý,taky to zamykalo i s origo alarmem :(

tak aspoň vim co zkusit a jak pokračovat dál,akorát s timhle si mě teda moc neuklidnil :-D ” Pokud to pomůže, super, pokud ne, tak to bude horší :)”

každopádně vyzkoušim a dám vědět :) díky !!!

madaros Offline
#30 Vloženo : středa 25. února 2009 13:47:33 (UTC)

takže spolujezdcovy dveře sem rozebral a konektory (žlutý + černý) jsem spojil, ale jakmile jsou spojené na stálo,tak svítí kontrolka na přístrojovce (autíčko s klíčkem),ale centra odemyká a zamyká..
odstřihnul sem konektor co jde od zámku, spojil sem žlutý+černý (ostatní 2 jsem nechal odšmiknutý a nejsou na nic připojený) je to tak správně ?

když sem to zkusil zamknout a poté odemknout aby to začlo blikat,pak sem spojil kabílky a alarm to přerušilo,takže to asi bude on..

ale jak to udělat,aby byl furt alarm vypnutý a nesvítila mi ta kontrolka ?? mám to zapojený správně ? nebo je potřeba to přepojit na jiný kabel ?

moje nynější zapojení:

oba kabely z jablotronu (odemykání/zamykání) mám připojená těsně před jednotkou centrálu na G/B (zeleno-černý) drátek.. tzn. že je to zapojený jakoby na ten modrý drátek co jde od zámku (viz.fota)

jinak už sem to nějak řešil když jsem to zapojoval,tak snad to pomůže při pohledu jak to mám zapojený a jak to řešit

http://www.probeclub.cz/...um_Title=Poruchy+a+pomoc
Guest
#31 Vloženo : středa 25. února 2009 20:15:09 (UTC)

Ahoj,
tak to je zapeklité. Zatím mě nic moc nenapadá jak to vypnout jinak. V té dřívější diskuzi bylo zmíněno, že se alarm neaktivuje, když je klíč v zapalování ? Třeba tudy by vedla další cesta ... nevím. Ani nevím, jak se ten alarm teda vlastně aktivuje, respektive co ... nevšiml jsem si, že by v tom schématu byl nějak propojenej centrál s tou CPU jednotkou ...
Ještě jeden pokus ... zkus zamčít dálkáčem, aby se Ti aktivoal ten origo alarm a odemkni kufr klíčem. Jestlipak to ten alarm deaktivuje, nebo ne ...
madaros Offline
#32 Vloženo : středa 25. února 2009 20:37:32 (UTC)

noo čoveče já to asi ukončim tak,že se pokusim rozebrat budíky a vyndám žárovku.. :)

alarm by měl zůstat vypnutej,žárovka nebude otravovat a jablotron bude zamykat a hlídat auto.. :)

každopádně to co radíš jěště vyzkoušim s tim kufrem..

Guest
#33 Vloženo : středa 25. února 2009 20:49:55 (UTC)

Hehe :-))
No taky možnost, ale nechal bych ji jako jednu z posledních :)
madaros Offline
#34 Vloženo : středa 25. února 2009 21:23:45 (UTC)

no jo,ale nevim jak jinak už to vyřešit.. protože mě nic nenapadá a z těch schémat nic nevyčtu,takže řešení bys mohl vymyslet jenom ty.. ;)

moje řešení je vypojení žárovky (ikdyž se mě ty budíky nechce rozebírat :(

madaros Offline
#35 Vloženo : čtvrtek 26. února 2009 14:43:51 (UTC)

drátky sem nechal spojený (přímo- bez žárovky) a všechno funguje,jakoby tam origo alarm nebyl a pokud je klíček v zapalování(I poloha), ikonka (auto s klickem) na pristrojovce zhasne, tzn svítí jen když je klicek vytazenej nebo v 0-poloze..

zatim vidim jako nejjednoduší cestu vyndat žárovku a nechat to zapojený na stálo..

Pokuď tě napadá něco dalšího co zkusit,tak dej vědět,dveře sou zatim rozdělaný a pokuď by to tam šlo vyřešit jenom nějakym propojenim budu radši.

matlis: můžeš mi hodit na sebe třeba ICQ ? :)

Guest
#36 Vloženo : čtvrtek 26. února 2009 19:36:02 (UTC)

Zkus ještě ten kufr ... ta CPU jednotka má jakejsi vstup od toho zámku, tak jestli se to bude chovat stejně, nebo ne ...

Pokud stejně, tak to vidím buď na tu žárovku, nebo ji odpojit od CPU jednotky. Bylo by to ale takový celkem blbý řešení. Ale aspoň něco pro zatím a třeba se Zelenou zemí na něco časem přijdem ;-)
ICQ můžeš vyhledat podle emailu.
madaros Offline
#37 Vloženo : čtvrtek 26. února 2009 21:11:58 (UTC)

vyzkoušim teda jěště ten kufr a tu žárovku..

koukal sem znova na to zapojení CPU a je tam výstup na indikátor alarmu,takže by možná stačilo tenhle drát cvaknout a už by to ani neukazovalo.. :-P

zkusil sem nejaký ICQ tak sem se snad trefil,podle emailu to nic nenašlo,ale hledal sem podle lokality a jména :)

Guest
#38 Vloženo : pátek 27. února 2009 8:07:21 (UTC)

Jo, to byla ta druhá možnost odpojit ji od CPU :-)
madaros Offline
#39 Vloženo : pondělí 2. března 2009 15:04:30 (UTC)

táákže bych tento problém asi uzavřel.. :)

origo alarm vypnutej, kontrolka mi zatím jěště svítí,pořád nevim jestli to tak nechám,nebo ji vypojím..

ikdyž to neni řešení asi nejlepší,každopádně nejjednoduší a hlavně ÚČELNÝ !!

1) ve dveřích jsem spojil drátky od zámku (žlutý+černý) -> vypne se tím origo alarm

2) díky tomu ale stále svítí kontrolka alarmu na přístrojovce (takže buď ji nechat jako indikaci pro ty kurvy zlodějský) nebo podle schématu CPU od matlise odpojit drátek a tim indikace zmizí a origo alarm je vypnutý

takže díky moc Zelený_zemy za počáteční rady a hlavně kontak na Matlise,bez kterýho bych to nevyřešil !!!!

Guest
#40 Vloženo : pondělí 16. března 2009 14:01:50 (UTC)

Čau, sorry, bylo moc práce. O víkendu jsme se Zelenou zemí montovali alarm a při té příležitosti jsem se díval, jak jsme to tenkráte spáchali. Zjistili jsme, že origo alarm nedetekuje otevření dveří, ale odemčení. Takže jsme ten alarm ”ošidili” trošku jinak. Kontrolka mu nesvítí, ale jinak je to dost podobný. Zkoumal jsem to i u sebe, ale nepřišel jsem na to, jak je to deaktivovaný. Pár drátů tam někdo přecvaknul, ale ani po zapojení to na alarm nemá vliv ... musím kouknout, od čeho ty ustřižený dráty vlastně byly :)
Měj se a ať to jezdí a nezlobí...
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest (3)
2 Stránky<12
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.