Teď já!
když jsem v listopadu 2005 dodělal autoškolu (A1, B) začal jsme vymejšlet co koupim: vzhledem k finanční situaci připadala v úvahu Jawa 350 rok cca 1991 za asi 12k.
jak se blížilo jaro, tak naši (hlavně tedy máma) začali blbnout že jako né že to je nebezpečný, ale já tvrdil svoje - jsem plnoletej a je to za moje peníze (našetřeno z brigád) koupil jsem si už i helmu a tu přišli rodiče s návrhem že motorku fakt ne, že mi přidaj na auto.
měl jsem tedy hranici cca 40k a nechtěl jsem nic tuctoýho (radši pěšky než fábijí!)
Měl jsme tedy několik adeptů: scirocco, crx, prelude, probe, celica, a eclipse. těchto aut jak jistě víte neni jak máku, takže jsem hrotil co se naskytlo. samozřejmě jsme po prozkoumání trhu zvedli s otcem cenu... 1. vážný adept bylo bílé scirocco, pak černá crx, červená crx, modré probe, černá eclipse a nakonec vyšlo červené probe 2.0. uplně chápu (aspon podle toho ”jak to zní”) že mi otec nedovolil mít jako první auto 2.5 V6. koupili jsme tedy probečko :) - prostě to na něj vyšlo. jedinej paradox je to, že probe to sice největší obsah z těch 5ti jmenovaných, ale 2. nejslabší výkon... nojono...
tak to je můj příběh. jasně že jsme si už po první sraze řikal že to chce kua 2.5 ale jako první auto by to bylo přinejmenším nevýchovné!
1995 Probe 2.0 16v bejvávalo
1996 Accord 2.2i ES