Poděkoval(a): 7x Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
|
Citace: Všechny vás zdravím, ty co jsem viděl včera i ty co jsem ještě neviděl...
Tak už jsem se tedy přihlásil do klubu, tak mi snad ty dva měsíce odpustíte :-)
Jinak co se týká toho škubání, tak k tomu mám několik poznámek:
1) Došlo k malému nedorozumění, neřadím při 2000, ale tak, aby otáčky naopak nikdy pod 2000 nešly a samozřejmě přidávám plyn postupně, nikoliv naráz, tankuji zásadně u Shellu a spotřebu jsem řešil proto, že se znám (průměr těch dvou měsíců je 10 litrů po dálnici a 17 litrů v Praze)... Nejsem tedy žádná trubka ani šetřílek a najezdil jsem přes 300 000 km asi s patnácti různýma autama, takže jezdit umím. Na druhou stranu nejsem mechanik takže vás budu prosit o radu asi často :-)
2) Cestou z Ostravy to cukalo při cca 2500-3000 otáčkách, pak se to nějak spravilo, ale vždy se to ozvalo v neočekávanou dobu opět, ve stejné míře.
3) V průběhu měsíce června se toto cukání objevilo asi 4x a trošku se to zhoršilo. Začalo to dělat třeba ve 2500 otáčkách a když jsem nepřeřadil a nechal to cukat, tak to vydrželo třeba až do 5500 otáček, což už jsem nevydržel já a přeřadil výš, čímž pádem to přestalo... Zkusil jsem to od 2500 do 5500 3x se stejným výsledkem, pak jsem to zkusil od 2500 do 3000 a také stejné. Vždy, když jsem přeřadil výš, přestalo to cukat... Tak jsem to zkusil opačně, od 2500 do 3000 na trojku to cukalo, tak jsem tam šoupnul dvojku a také to přestalo. Prostě to někdy z cuká a přeřazením to zmizelo... nechápu :-(
4) No a po včerejším srazu, kde jsem nedělal žádné vylomeniny, neúčastnil se sprintů, prostě jezdil jako normálně... jsem pak jel domů, stavím se na pumpě a když jsem přišel, tak už jsem nenastartoval!!! Respektive 3x jsem nastartoval a ihned to chcíplo, poté to již nenastartovalo vůbec, startér cvakal a motor se otáčel, ale nechytlo to... Šel jsem domu pěšky :-(((
No a to je konec této historky (není to pohádka, ty končí dobře) a doufám, že to není konec mého Probe...
Moc vás tedy všechny prosím, poraďte, co s tím může být...
Božský Fantonin mi dnes přiveze svůj rozdělovač, zkusíme, jestli to není ta chybka...
COOLGREY (David)
tak to oživím, podobné symptomy, stalo se to potom, co jsem vzal plnou nádrž, jako kdyby to někdy benzín vstříklo a někdy ne, stává se to jen při ustálené rychlosti a když přidám plyn, tak to zmizí. Nemusím tedy řadit. Pokud je to rozdělovač, jde použít mazďáckej? ________________________ 2.5, V6 řvoun Už nemám břichoplazy, ztloustnul jsem, začal se rochnit v bahně a cestovat daleko mimo silnice, aktuálně sedlám Jeep ZJ 5,9
|