logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
2 Stránky12>
dálkové ovládání
madaros Offline
#1 Vloženo : pátek 7. března 2008 1:28:08 (UTC)

instaloval nekdo z vas do auta přídavný dálkový ovládání na centrál ??

teď to rešim a mám pár otázek ohledně zapojení a umístění drátů v autě na který se to musí zapojit.. (blinkry,zapalování,řídící kabely centrálu)

Fazda PROBE 2.0i, 1994, kitt car project
Apollo Offline
#2 Vloženo : pátek 7. března 2008 8:51:46 (UTC)

no zkoušeli jsme to s kámošem, jediné na co jsme řišli je že musíš koupit + ovládání, já bohužel koupil mínusové tak jsme to nerozchodili

madaros Offline
#3 Vloženo : pátek 7. března 2008 10:50:35 (UTC)

ja mam od jablotronu a to je prepinatelny,takze v tom neni problem.. a diky, na tohle sem taky nevedel odpoved.. :-P

ted jeste neajit v aute potrebny draty a zkusim zapojit.. :-)

Apollo Offline
#4 Vloženo : pátek 7. března 2008 11:37:22 (UTC)

my jsme to zkoušeli zapojit hned pod ovládání řidičových dveří, impulzy to dávalo ale jen slabé kvulí tomu že to bylo mínusové

madaros Offline
#5 Vloženo : pátek 7. března 2008 16:12:07 (UTC)

jj to mi rikal SHABI at to zamykani a odemykani zapojim na ten cudlik Lock/UnLock co je u ridice.. akorat nevim ktery ty kabely z toho DO.. :(

a jeste mam 2 vystupy na blinkry a ty taky nevim kam zapojit.. :(

jinak tady je schéma,tak jestli to nekomu neco rekne a moch by rict co kam.. :-)
http://www.jablotron.cz/docs/manualy/mhk51004.pdf

je tam nekolik vodicu na Lock a UnLock (kterej zapojit na to zamykani a odemykani).. ??
2 výstupy na blinkry, kde sou kabely k blinkrum na ktery se to ma zapojit v aute..??
výstup na zapalování, to se pripojuje kam ??

a jeste,nevite nekdo kde by mohla bejt jednotka DO origo od fordu ?? mam na klicich dalkovy ovladani se znakem ford,tak tam treba je origo DO,koukal sem ale nenasel sem zadnou krabicku.. :(
madaros Offline
#6 Vloženo : sobota 8. března 2008 21:53:58 (UTC)

tak DO namontován.. :) je to parada..

akorat se mi stalo,ze kdyz sem zamknul z vetsi dalky,tak mi zacalo auto troubit a blikat.. :( a ta jednotka dalkovyho ovladani vubec neni pripojena na klakson,ale ma svoji vlastni sirenku.. co to sakra je ?? nebylo v probe v zakladu nakej alarm ??

PachezZ Offline
#7 Vloženo : sobota 8. března 2008 22:03:06 (UTC)

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Co ja vim tak troubi a blika kdyz zamknes zvenku klicem a otevres cudlikem zevnitr - nebo tak neco, asi dvakrat se mi to stalo v lete kdyz sem nechal otevreny okynka a pak otevrel cudlem...

martigen Offline
#8 Vloženo : sobota 8. března 2008 22:53:47 (UTC)

jj je to tak. když zamykáš zevnitř, musí bejt klíček v zapalování, jinak to začne houkat.. sem předminulý léto nechal bejvalku v autě, vzal si klíč a odběhl. ona se zevnitř zamkla čudlikem a když jsem přichazel tak otevrela a spustila alarm BigGrin je to dementne vymysleny...

jinak zejtra rano jedu na tejden do do švýcarska na lyžovačku tak se tu mějte Smile a vizitky samozřejmě beru s sebou!!! Wink

1996 Accord 2.2i ES
madaros Offline
#9 Vloženo : neděle 9. března 2008 1:14:51 (UTC)

aaahaa... no tak to je docela zapeklyty.. ale bude to asi nejspis ono.. Protoze sem to spínání zamykání napojil přímo ke krabičce centrálu.. Tzn. rozpojil sem přívodní kabel,kterej jde od čudlíků a tam napíchnul spínání z DO.. Jakmile to zacne houkat,tak otocim klickem v zamku pro otevreni a stichne..

Nevim ale teda jak jinak to vyřešit(kam jinam to spínání centralu napojit),protože to stejne musim hodit na nejakej kabel co vede do ty krabicky centralu..???!!!

!! A jeste je divny ze to dělá jenom občas.. několikrat zamknu a odemknu v pohode a pak vyjedu z dílny,zmacknu a vono to troubí a blika !!

A taky kdyz sem zamykal a odemykal,tak obcas se rozsvítí kontrolka zámku a obcas ne.. :(

madaros Offline
#10 Vloženo : neděle 9. března 2008 1:30:09 (UTC)

táákže.. tohle je konektor co jde do čudlíků ve dveřích..

a kabely maj nasledující význam..
1- stálý +
2- nevim (buď sem neměřil,nebo si nepamatuju)
3- sjíždí oknem
4- vyjíždí okno
5- bude asi auto. dojezd (neměřil sem)
7- kostra
8- + který sepne při otočení klíčku (jdou pak otvírat okna)

No a tady na ty fotce je videt napravo bílej konektor,ten patří zapojit do krabičky centrálu. No a u něj sem si si změřil kterej kabel spíná při zmáčknutí čudlíku Lock/UnLock a na něj sem připojil signály z DO

Teď mě teda jěště napadlo,že i při odemykání a zamykání klíčkem musí jít po nějakym kabelu signál do toho centrálu. A když to auto takhle hlídá (zamknu klíčem,odemknu čudlíkem=houká) tak to bude mít každý samostatnej kabel.. Takže řešení by mohlo bejt připojit ten DO na kabel co dává signál pro L/U od klíče...

No zkusim zejtra ještě proměřit a kdyžtak to přehodim a tim by mělo bejt snad po problému.. :)

?? teda pokud mám pravdu a Klíč vs. Čudlíky maj každej svůj kabel do centrálu ??!!

edit: kdo by taky moch vědět že to ma takovouhle wifikundaci...?? Unsure
PachezZ Offline
#11 Vloženo : neděle 9. března 2008 4:40:53 (UTC)

No tak probe by melo mit z vyroby keyless entry - takze by to chtelo zjistit kam se to zapojovalo a nabastlit to na to, zkusim pohledat nejaky schemata...
taky sem chtel zapojovat do v brzky dobe a na tohle sem uplne zapomel...

madaros Offline
#12 Vloženo : neděle 9. března 2008 11:43:09 (UTC)

no nejakou dalku FORD sem na klicich mel,ale nefungovala... tak sem si rikal ze to tam asi nebylo..

ted uz je mi to jedno,koupil sem tohle DO s alarmem,takze to tam necham...

Kdyby nekdo vedel kde je ta jednotka origo DO tak budu rad.. zkusim kouknout dneska az to budu zase rozebirat,ale vcera sem nic nenasel.. :(

Pachezz: A kdyz melo z vyroby DO, tak proc to chces zapojovat ?? tobe to taky nejde ? :(

madaros Offline
#13 Vloženo : neděle 9. března 2008 14:19:42 (UTC)

taakze.. dvere mam znova rozebrany..

1)Změřil sem ty kabely a do centrálu jde jeden kabel,kterym se to odemyka a zamyka..

2) Kabel od čudlíků a od zámku mají každej svůj kabel ve svazku ze dveří.. (aspon to tak vypada)

3) kdyz napojim DO na kabel co jde přímo od klíčku, (modrej kabel-ještě předtim než zaleze do svazku-pak je Zelenej s černym pruhem) tak DO odemyka i zamyka auto a svítí přitom i kontrolka LOCK na přístrojovce (zatim sem zkusil 20x L/U a pokazdy se rozsvitila) a auto mi nehoukalo.. zkousel sem kombinace klíček,čudlíky,DO a nic,jak zamykam a odemykam vsim moznym,tak zatim zadny houkani..
Takže to zkusim ted pripojit přímo na ten kabel od zámku a uvidim..

Ale stejne by bylo dobry najit tu krabicku co to hlida a zkusit ji nejak odpojit..

jinak schéma Centralu je tady.. (mam od grima).. Podle toho sem pochopil, ze JOINT BOX bude zámek a ten má u sebe i nejakou Processor Unit.. a je ”Hot at all times” takže nadřazenej všemu..
Door lock timer- to je ta krabička co je v pravym sloupku..

Kdo jeste zapojoval DO na central ??!! nejaky zkušenosti,rady poznatky ??!!

PachezZ Offline
#14 Vloženo : neděle 9. března 2008 15:52:29 (UTC)

No tak ja nemam origos ovladace a ani sem se nedival jestli je tam ta jednotka i kdyz by tam od ´95 byt mela...
Udajne je za spolujezdcem pod plastama v kufru. jinak ta origos se da resetovat/preprogramovat pokud ti nefungovaly ovladace...

jinak na tom schematu >Right rear power door lock actuator< ma byt na kufr ? co ja vim tak ta jednotka nema vystup na kufr jak sem se vcera vsude docetl kdyz sem se dival po reseni tvyho problemu...

madaros Offline
#15 Vloženo : neděle 9. března 2008 16:51:00 (UTC)

no ja ani nevim jestli ten ovladac je k autu.. sice je na nem napsano Ford,má jedno tlačítko,ale nic nedělá..

jinak s tim jestli to ma bejt kufr to fakt nevim..

snad se to vureší tim připojenim na ten kabel od klíčku..

Ale co by určo pomohlo,tak rada někoho kdo už DO zapojoval ??, tak vědět na jakej kabel to prdnul aby mu to zamykalo... :-)
PachezZ Offline
#16 Vloženo : neděle 9. března 2008 17:01:53 (UTC)

no tak vic ti asi neporadim ale s tim ovladacem zkus toto:
Citace:
you have to jumper the two pin connector, next to the black box behind the passenger side rear quarter panel (inside the trunk). It should be clipped to the chassis by a small cable clip. Once you jumper the pins, turn the ignition to ON, The locks will cycle to confirm. Press a button on the key fob. The locks will cycle again to confirm code. Turn ignition to OFF. Locks will unlock and lock to confirm the program.

madaros Offline
#17 Vloženo : neděle 9. března 2008 19:47:09 (UTC)

To máte všichni auto otvíraný klíčkem ?? nikdo nemá DO aby řek jak a na kterej kabel to zapojil ??

Jarry Offline
#18 Vloženo : pondělí 10. března 2008 0:02:50 (UTC)

Samo, že mám DO ale dal jsem to známému autoelektrikáři aby to pořešil.....

Jarry
Fender Stratocaster E443129 & Fender Tube amp HOT ROD DeLuxe
Jarry
Fender Stratocaster E443129, Fender Telecaster Z8228066 & Fender Tube amp HOT ROD DeLuxe
Renni Offline
#19 Vloženo : pondělí 10. března 2008 2:58:07 (UTC)

Poděkoval(a): 2x
Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
většina(pražský a koukám že ty jsi taky..) co máme Magicar atd jezdíme tohle zapojovat a řešit do fy. Knotronic(p.Knotek)na Libuši.pokud si stím neporadíš a jak tak koukám ani nikdo jiný tak ti můžu já nebo Fantonin dát kontakt.Mají tam s Probe co se týče elektriky etc.už své zkušenosti

RENNICAR-China+bixenony
Merida-Kalahari 590 RX..
http://img524.imageshack...odela1937rennicanx0.jpg

Alfa Romeo replica Cabrio
Land Rover Freelander2LN
Apollo Offline
#20 Vloženo : pondělí 10. března 2008 8:23:44 (UTC)

no pokud můžu mluvit za sebe, tak já to mám zatím pouze klíčkem, protože musím koupit nové DO, ale to ted mi nepříjde moc důležité.

Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest
2 Stránky12>
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.