logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
LED světla na P2
lishaack Offline
#1 Vloženo : sobota 12. listopadu 2022 22:13:38 (UTC)

Registrován: 30.04.2013 (UTC)
Příspěvků: 238
Bydliště: Otěvěk

Poděkoval(a): 5x
Was thanked: 9 time(s) in 8 post(s)
A co děláte na narozeniny vy? BigGrin

Já si, kromě hraní na klempíře a opravy dětského autíčka se zlomenou nápravou, konečně "vyrobil" (rozuměj, propojil si kablíkem krokouše na baterku a kontakty) přípravek na testování světel na Probe druhé generace. Chystám se na to už 14 dní, kdy mám světla doma a konečně přišel jejich čas.

Jedná se tedy o kompletní LED světlomet, kterým se systémem plug´n´play (tedy kus za kus) nahradí světlomet s ubohou H4, kterou na svých Probesech máme. Koupil jsem 3 různé druhy, abych vyzkoušel, zda skutečně "přesvítí" origo řešení a také jak si budou stát jednotlivé zdroje mezi sebou.
Světlomety jsem zakoupil na Alíku, přišly během cca 2 týdnů. Jinak rozměr, pokud byste to hledali, je 4x6".

PODĚKOVÁNÍ - jde za Thullem a Jirkou Slavíkem, kteří mě upozornili na to, abych vyfotil i lom světla. Díky tomu jsem celý příspěvek editoval tak, aby toto zohlednil a najednou je celý test daleko více přínosný. Díky kluci!

1. Originální světlomet s H4

ORIGO POTKÁVAČKY


ORIGO DÁLKOVÉ


Resumé - nedostatečné a podle mě i vlastně nebezpečné řešení. Už normálně jde vidět prd, při dešti pak už vůbec nic. V testu je navíc origo řešení zvýhodněno, neb jako jediné svítí oběma světly, tedy levým i pravým. U LED Alíků je to pouze levý světlomet, protože jsem prostě světlomet položil a napolohoval na židli, abych nemusel pokaždé prohazovat světla přímo do auta.

2. LED červené oko



LED červené oko POTKÁVAČKY


LED červené oko POTKÁVAČKY VRATA LOM SVĚTLA


LED červené oko DÁLKOVÉ


LED červené oko DÁLKOVÉ VRATA LOM SVĚTLA


Světlo
Bílé, jemně rušeno předěly mezi diodami/čočkami. Světlo má jako denní svícení nejen bílou vodorovnou linku s vlnkou uprostřed, ale také jemně "červené oko" v hlavní čočce. To byl důvod, proč jsem je chtěl koupit.

Lom světla
Přítomen, dálkové jsou nejspíše slabší, nicméně svítí nad potkávačky, tedy seřízení na autě možné.

Resumé
Za cenu cca 1400kč/pár získáte použitelné světla, která předčí světla sériové. Co je diskutabilní, jsou dálkové - uvidíme na autě, jak moc výrazné a použitelné budou či ne. Za mě tyto světla dávám na 2. místo v testu.

3. LED závorky



LED závorky POTKÁVAČKY


LED závorky POTKÁVAČKY VRATA LOM SVĚTLA


LED závorky DÁLKOVÉ


LED závorky DÁLKOVÉ VRATA LOM SVĚTLA


Světlo
Lepší než origo na 100%, svítí krásně bíle, světlo je jemně rušeno stíny a opět je světlo pevně neohraničené. Dálkové už použitelnější než u "červeného oka", tento světlomet zvládá jak denní svícení (závorky svítí bíle) tak blinkr (závorky blikají oranžově) a samozřejmě je možné si udělat místo blinkrů oranžové pozičky (prostě to napojíte na jiný kabelCool).

Lom světla
Přítomen, dálkové vypadají velmi použitelně - svítí nad potkávačky.

Resumé
Za mě tyhle dávám na první místo - svítí lépe než "LED červené oko" a přináší i možnost blinkrů. Navíc mají lom světla, který je u "LED dva proužky" spíše nepřítomný. Cena cca 1400kč/pár a máte konečně Probe, které opravdu svítí.

4. LED dva proužky[/b]



LED dva proužky POTKÁVAČKY


LED dva proužky POTKÁVAČKY VRATA LOM SVĚTLA


LED dva proužky DÁLKOVÉ


LED dva proužky DÁLKOVÉ VRATA LOM SVĚTLA


Světlo
Na potkávačky svítí krásně, silně, bílé ohraničené světlo je opravdu impozantní. Možnost opět zapojení též denního svícení (pak svítí dvě čáry) nebo blinkru (pak oranžově blikají dvě čáry) či poziček (napojení denního svícení na oranžový blinkr).

Lom světla
A tady nastává problém - bohužel tam v podstatě není. Seřízení sice možná bude možné, nicméně dálkové svítí na rovní potkávaček, tudíž v lepším případě budou nepoužitelné, v horším oslňovat...

Resumé
Vzhledem k tomu, že lom světla je zde mizerný, končí na 3. místě. Škoda, protože jinak jsou solidní rentgen!

STUPNĚ VÍTĚZŮ



Snad vše již bylo řečeno, ještě dodám pár fotek a informací na závěr. Světla se zdají být bytelná, dorazila opatřena fólií, zabalená do práskacích bublinek a v krabičce. Nemají poškození a vše na nich funguje. Životnost je samozřejmě otázkou, nicméně soudě dle hodnocení tohoto druhu osvětlení na Alíku či na ebayi bych se toho nebál.
Ceny jsou uvedeny za pár včetně dopravy a jsou aktuální k říjnu 2022.
Já je dám určitě na všechna svá Probátka, neboť jezdit na origo žárovkách je pro mě utrpení. Navíc při této ceně je to dle mého určitě nejlepší řešení - při správném seřízení světel navíc nebudete nikoho oslňovat (jako jedinci, co mají narvané v origo parabole HID xenony).

Takže za mě - jděte do toho!


Probe GT 2.5 V6
- Fialka 96, Batmobil 93, Chladič 93, Turek 97
Probe GT 2.2 turbo
- Deadpool 89

Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.