logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
2 Stránky12>
Audio
tominator Offline
#1 Vloženo : úterý 24. června 2003 19:26:44 (UTC)

Chtel bych se zeptat na vase zkusenosti s audio vybavenim, protoze mam v umyslu sve probe trichu lepe ozvucit.Zajimalo by me jaka tak znacka,jaky repro,zesak,basak..no proste nejaka dobra kombinace,pripadne na co si mam dat bacha, co utesnit,co udelat ze dreva??Jak moc zalezi na tech kablech?Budu mit lepsi vyrazne lepsi poslech kdyz tam dam ty ”specialni” draty nebo staci obyc..Nejde mi o to aby meli dikoteku kolemjdouci ale hlavne aby v aute byl skvelej poslej a vyrazne basy.Dik za vase zkusenosti.

Marauder Offline
#2 Vloženo : úterý 24. června 2003 19:44:51 (UTC)

Hmmm ... No já mám doma připravený komplet audio do Camara a už asi půl roku se přemlouvám abych se do toho pustil. Každopádně platí asi tohle - můžeš mít i průměrný komponenty a bude to hrát líp jak sestava, která bude 3x dražší jen proto, že uděláš pečlivě instalaci. Základem je zabránit akustickýmu zkratu tedy přeloženo důkladně oddělit prostor před i za repro aby mezi nebyl volný průchod tlaku (stačí si poslechnout jak hraje repro když ho budeš mít volně v ruce a jak když do umístíš třeba do desky z MDF-ky, nebe a dudy ...
Takže jako řídící jednotku bych doporučil nějaký rádio s CD a podporou MP3 - daj se sehnat modely za lidový ceny. pokud Ti nebude vadit větší investice tak doporučuje to vše honit přez zesík protože i když na rádiu píšou že to má kupříkladu 4x50W tak v reálu tam bude maximálně 4x15W a to ještě do 1/3 zesílení pak půjde výkon úplně do kopru a hlavně to dostane šílený zkreslení. Takže opět pokud nechceš moc investovat sežeň si nějakej 5-ti nebo 6-ti kanálovej zesík na kterej navěsíš repro a na zbylý kanály subwoofer. Repro dopředu doporučuju nějaký středobasy s oddělenejma vejškáčema, je to fakt sakra znát když nemáš vejšky dole u nohou, ale hodíš si je někam do výše uší, dozadu klidně nějaký ovály, můžou bejt v klidu jednopásma stejně to nepoznáš když budeš mít vepředu dobrý oddělený repro. No a dozadu doporučuju udělat buď box a nebo tubu, můžeš to prdnout i do plata nějakej ”free air” reprák, ale narazíš asi na problém jak dokonale oddělit obsah kufru od zbytku auta. Kabely k rerům rozhodně vyměnit ty zvonkáče co jsou tam z výroby nestačej .... Já vše nakoupil od kamaráda co dělá v SRN ve firmě co provádí instalaci aut, něco mám new něco mírně jetý, ale hlavně za super ceny ...

Marauder
94 SilverBlue Chevrolet Camaro
Marauder
97 Cadillac Seville STS
93 Ford Probe GT
Koudy Offline
#3 Vloženo : úterý 24. června 2003 23:57:56 (UTC)

Rozhodně namá cenu podcenovat kabeláž - dá se říct, že je to i základ...
Co se zesil a subwoof. týče, tak zesík bych tam dal určitě - alespon na zadní repro a údaje na rádiu - např. 4x55W nejsou až zas tak směrodatný .Subwoof. je pro poradný basy taky nutnost, protože takový ti žádný ”normál.” repro nevykouzlí....
Takže šetři, šetři a šetři, uvidíš na kolik se to vyšplhá.
(např. pořádný komponent. repra do předních vrat začínaj na 3.500,- , pořádný ovály stejně, zesil. - od 8.000,- )

Koudy
94 Blue GT
Koudy
94 Blue GT - kdysi :-)
01 L.R.Disco TD5
(nejede jako P2GT - ale zase projede všude)
tominator Offline
#4 Vloženo : středa 25. června 2003 0:50:46 (UTC)

No radijko sem koupil JVC KD-LH7R ma i mp3,4x55,ovladac, to si myslim snad bude solidni zaklad.Jinak zesik sme tam mel nejakej co se daval original do mondea ale bohuzel neco se v nem pos...o a uz nejde spravit.Takze potrebuju kabely-to je tak 500kc ze?zesak,repro do predu, dozadu sem koupil ovaly x-ployd/nebo jak se to pise/,basak..hmm..vy nahodou nevite o necem s techto veci co bych mohl koupit za solidni penize?Jinak diky Koudy za ty obrazky..hned to zkusim!

Koudy Offline
#5 Vloženo : středa 25. června 2003 1:12:40 (UTC)

Mám na prodej ovály Pioneer - ty samý co mám v kufru já - max. 180W + nějaký cinche a odrušovač Pioneer a pak tam mám ještě pasivní subwoof. - takovej ten hustej velkej válec...

Koudy
94 Blue GT
Koudy
01 L.R.Disco TD5
Koudy Offline
#6 Vloženo : středa 25. června 2003 1:13:53 (UTC)

A nějakej zesík za solidní $$$ bych taky sehnal...

Koudy
94 Blue GT
Koudy
01 L.R.Disco TD5
Paja MX6 Offline
#7 Vloženo : středa 25. června 2003 9:55:23 (UTC)

Nooo on i takovej aktivní subwoorfer od fi. Stealth taky neni k zahození a hlavně k němu nepotřebuješ zesík a je přesnej a dává špičkový basy! Mam ho hnedle rok a je fakt po zvukový stránce super! Když budeš chtít můžu předvést jak hraje moje aparatůrka a uvidíš. Jsi z Prahy ne? Dáme si někde sraz, když budeš chtít neni problém! P.
Pája
tominator Offline
#8 Vloženo : středa 25. června 2003 10:35:24 (UTC)

Koudy:Ovaly mam-ale chci dat jeste jedny jak ma P1 original repro u zadnich sedacek takze jo.A ten zesik by se mi taky hodil.basak taktez.takze jestli muzes hod mi prosim maila s cenama a je to.Dik

tominator Offline
#9 Vloženo : středa 25. června 2003 10:38:24 (UTC)

Pajo.No pravda..do Prahy to mam co by kamenem dohodil...250KM...ale jezdim tam relativne dost takze bysme na to mohli nekdy hodit ucho.Jinak ten stealt neni takovej s chromovou membranou a nestoji kolem 3000kc?Ten ma kamos a pravda ze nehraje zle.

Marauder Offline
#10 Vloženo : středa 25. června 2003 11:11:59 (UTC)

Hmm tak to já tam mám rádio Alpine s podporou MP3 + changer na 12 CD a připravený mám repra Canton, honit to budu přez 6-sti kanálovej zesík Rodek kterej zmůstkuju na 5-ti kanál a na něj pověsím 30 cm subwoofer EmPhaser, který zavřu do boxu z MDF. Samozřejmostí je kapacitor ten je od Dietz-u. Kabely mám k reprům stříbřený Basic a signálový a napájecí Dietz. Nejhorším oříškem bude udělat z MDF takový redukce nebo jak to nazvat, který přidělám na dveře, protože přidělat repro přímo do plechu dveří není zrovna to nejlepší ... Pak to celý přečalounit kůží nebo spešl koženkou a je to ...

Marauder
Marauder
97 Cadillac Seville STS
93 Ford Probe GT
Paja MX6 Offline
#11 Vloženo : středa 25. června 2003 11:17:48 (UTC)

Tak až budeš mít cestu tak se ozvi jo...Jinak ten Stealth stojí tak okolo 7.000,-Kč a tady u nás ani tahle firma nemá zastoupení ale v Německu jo a dováží je sem jedna firma. Co vim tak to má být nejvýkonější aktivní sub. co se dělá. P.
Pája
Marauder Offline
#12 Vloženo : středa 25. června 2003 13:20:39 (UTC)

No nevím jaký má parametry, ale namáklej je třeba Focal Bomb výkon až 500W hmm mňam ..

Marauder
Marauder
97 Cadillac Seville STS
93 Ford Probe GT
Paja MX6 Offline
#13 Vloženo : středa 25. června 2003 14:48:39 (UTC)

Má 400W a je podstatně menší a zvukově je fakt špičkovej taky ňam ňam...a určitě je levnější než ten Focal... P.
Pája
tominator Offline
#14 Vloženo : středa 25. června 2003 17:22:19 (UTC)

No vy uz mate trosku lepsi hudbicku nez ja zamyslim, proste chci aby me to za solidni money dobre hralo.Uvidim co napise Koudy..Jinak do takove aparatury co chci/repro predek,4x oval zadek,subik,zesik/ je kapacitator asi zbytecnej ze?Jinak s tim Stealth-u nas je tady prodejna na audio a vod nich tu vzdycky neco ma, ma i katalog na to mrknu.Ale co muzu rict ze to radio JVC ma skvelej antishock i kdyz jsem ho dal do fakt snizenyho bavora tak nepreskakoval coz se napriklad o X-ploydu neda rict-kamos ho ma a porad mu to preskakuje-proste anti-shock na ho..o!A nad tim nati-shockem toho JVC se uz podivovalo vic lidi-no nic to ja jen tak-pro info.

Sadar Offline
#15 Vloženo : středa 25. června 2003 17:49:46 (UTC)

tos nemel psat Marauder je zaprisahlej SONYMAN BigGrin ”teda byl nevi jak ted”

Marauder Offline
#16 Vloženo : středa 25. června 2003 19:10:30 (UTC)

No Sony uznávám, ale tu nejvyžší řadu a tam jsem nikdy problémy neměl ... (taky aby jo u rádia za 26 000,-) :o)))

Každopádně dneska bych už do žádný komerce nešel daj se sehnat super věci za super peníze který strčej Sony, Pionner a co já víc ještě v klidu do kapsy ....

Marauder
Marauder
97 Cadillac Seville STS
93 Ford Probe GT
tominator Offline
#17 Vloženo : středa 25. června 2003 19:14:28 (UTC)

Vono de taky o to ze Sony a Sony je rozdil.ja mluvil jen o tom radiu X-ployd coz vlastne neni rozhodne nejlepsi model z nabidky/taky tomu odpovida i cena kolem 7000Kc/ jinak treba ty repraky co mam vzadu sou X-ployd a hrajou dost dobre, takze jako proti Sony nic nemam a na druhou stranu i podle odborniku rada X-ployd neni az zas tak moc kvalitni ale nabizi pry nejlepsi pomer Cena/vykon/funkce..Ono snad muj nazor je ze ty znacky sou dnes tak vyrovnany ze si clovek nevybere..ne???

tominator Offline
#18 Vloženo : středa 25. června 2003 19:21:35 (UTC)

Jinak na netu sem nasel nejakou znacku od skopcaku jmenuje se Conrad..nemate zkusenosti?Ty ceny sou vic nez prijemny!

No vsak mrknete sem a uvidite:
www.tuning.cz pak rubriku zakulisi techniky a pak clanek usetrete za interier

tominator Offline
#19 Vloženo : středa 25. června 2003 19:23:37 (UTC)

Presne jak rika Marauder, od radio za 26litru bych necekal sebemensi problemy ale u radia za 7-12litru se to da pochopit!

BEAM Offline
#20 Vloženo : středa 25. června 2003 23:20:52 (UTC)

Aký rozmer majú zadné ovály čo su vedla sedačiek, 15x23 ConfusedConfused

Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest
2 Stránky12>
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.