Zdravím všechny Probáky
Tak zas po nějakým roce sem se tu objevil,původně jsem měl Probe 2 generace 2,5L alen ten je dávno pryč.......v létě jsem se ale rozhodl že si koupím zas Probe
Je to 1996 druhé generace....2,0L 16V....je dovezeno z německa,tak jsem udělal jeho registraci v ČR. Je krásný,zachovalý,nezničený a jde vidět že ho měl majitel rád,ale jak to bývá....roky utíkaj a přeci jen,nějaký servis a údržba je nutná.....zatím jsem dělal přední kotouče a destičky,zadní díl výfuku,vodní pumpa tekla,tak nová a rozvody k tomu. Olej,filtry a svíčky
No proč vlastně píšu....když auto stojí třeba přes noc tak ráno jak ho nastartuju tak je to dýmovnice.....sice to po chvilce přestane a pak už nezakouří vůbec ale je mi jasný že to chce gufera na ventily a ktomu hydroštely protože když se v koloně ohřeje olej,jdou slyšet tak se chci zeptat kde to můžu koupit,nějak jsem to nikde nenašel :-)
No a asi jediné co mě fakt na tom vytáčí je že za studena,při nastartování to má 2000otáček......při jízdě se studeným motorem vás to pořád tlačí když dojíždíte ke křižovatce a když dám neutrál,buď to tak drží a nebo to začne lítat z volnoběhu na 2000 a zas dolu,prostě nepravidelný chod.stačí když se to ohřeje a je klid,občas to třeba drží 1250otáček tak přes spojku a brzdu nechám to spadnout na volnoběh,pustím spojku a drží to.Čistil jsem klapku ale nepomohlo,měl jsem rozebraný volnoběžný ventil,tam jsem nic neviděl tak nevím
Děkuju za rady a typy a ať vám to frčí....třeba se někdy setkáme :-)