logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
Nový člen a malá pomoc :-)
aladin82 Offline
#1 Vloženo : pátek 4. prosince 2015 11:26:56 (UTC)

Zdravím všechny Probáky BigGrin
Tak zas po nějakým roce sem se tu objevil,původně jsem měl Probe 2 generace 2,5L alen ten je dávno pryč.......v létě jsem se ale rozhodl že si koupím zas Probe Blushing
Je to 1996 druhé generace....2,0L 16V....je dovezeno z německa,tak jsem udělal jeho registraci v ČR. Je krásný,zachovalý,nezničený a jde vidět že ho měl majitel rád,ale jak to bývá....roky utíkaj a přeci jen,nějaký servis a údržba je nutná.....zatím jsem dělal přední kotouče a destičky,zadní díl výfuku,vodní pumpa tekla,tak nová a rozvody k tomu. Olej,filtry a svíčky BigGrin

No proč vlastně píšu....když auto stojí třeba přes noc tak ráno jak ho nastartuju tak je to dýmovnice.....sice to po chvilce přestane a pak už nezakouří vůbec ale je mi jasný že to chce gufera na ventily a ktomu hydroštely protože když se v koloně ohřeje olej,jdou slyšet tak se chci zeptat kde to můžu koupit,nějak jsem to nikde nenašel :-)

No a asi jediné co mě fakt na tom vytáčí je že za studena,při nastartování to má 2000otáček......při jízdě se studeným motorem vás to pořád tlačí když dojíždíte ke křižovatce a když dám neutrál,buď to tak drží a nebo to začne lítat z volnoběhu na 2000 a zas dolu,prostě nepravidelný chod.stačí když se to ohřeje a je klid,občas to třeba drží 1250otáček tak přes spojku a brzdu nechám to spadnout na volnoběh,pustím spojku a drží to.Čistil jsem klapku ale nepomohlo,měl jsem rozebraný volnoběžný ventil,tam jsem nic neviděl tak nevímConfused
Děkuju za rady a typy a ať vám to frčí....třeba se někdy setkáme :-)
Palo Offline
#2 Vloženo : pátek 4. prosince 2015 17:54:51 (UTC)

Poděkoval(a): 7x
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
zdvihátka má třeba sien, myslím, že jsou i na mroauto nebo cardo-autodily, kus vychází myslím na 400.
Ale dají se sehnat i na ebay, třeba http://www.ebay.com/itm/...AOxyHWJSDopo&vxp=mtr
Ford Probe 2.5 V6, ´95
DannyW Offline
#3 Vloženo : pátek 4. prosince 2015 19:49:26 (UTC)

Poděkoval(a): 2x
Was thanked: 8 time(s) in 8 post(s)
Vítej zpátky. :) Podle toho co jsi psal o těch otáčkách mě napadl volnoběžný ventil. Něco podobného se řešilo na Mazda klubu. A tam psali něco o pružinkách, jak se mají dát nebo natáhnout aby lépe zavírali ventil - už nevím. Zkus to pohledat. A nemáš děravou hadici mezi klapou a filtrem? Nemusí to byly vidět na první pohled! Anebo nemáš vypadlou nějakou hadičku?
Probe GT 2,5 24v,´93 Silver metalic
Stříbrňák
BMW 530d touring E39 '02
aladin82 Offline
#4 Vloženo : pátek 4. prosince 2015 23:10:19 (UTC)

Původně odesláno: DannyW Jdi na citovaný příspěvek
Vítej zpátky. :) Podle toho co jsi psal o těch otáčkách mě napadl volnoběžný ventil. Něco podobného se řešilo na Mazda klubu. A tam psali něco o pružinkách, jak se mají dát nebo natáhnout aby lépe zavírali ventil - už nevím. Zkus to pohledat. A nemáš děravou hadici mezi klapou a filtrem? Nemusí to byly vidět na první pohled! Anebo nemáš vypadlou nějakou hadičku?

Děkuju, ty hadičky mě nenapadly ale hned na ně kouknu,jinak ten ventil když vypojím z konektoru tak to má jen lehce zvýšené otáčky ale zas když se to ohřeje tak to skoro chcípá, no budu laborovat a dám vědět :-)
matoo Offline
#5 Vloženo : čtvrtek 24. prosince 2015 11:53:37 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
ahoj

tie problemy s otackami motora si mal aj pred vymenou rozvodov ? moze to sposobovat nespravne nastavenie rozvodov

ja som kupil nedavno probe, kde boli rozvody nespravne nastavene a mal som podobne problemy ako ty pises

rozdelovac sa nastavuje sam ektronicky, ked je ale vlozeny zle do motora voci rozvodom, tak tiez otacky budu skakat hore dole

tu je dobry navod na opravu volnobezneho ventilu, ked na mieste otacas volantom alebo zapnes svetla a otacky neklesnu tak mas volnobezny ventil v poriadku a problem je inde

http://www.mazdaclub.cz/...lnobeznych-otacek-10909

Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.