Díky Všem za rady. Možná bych to ještě trochu přiblížil.
Auto je nový model 626 GF rok výroby 1997, nicméně jedná se o modelový rok 1998. Motor 2,0i 16v výkon 100kW. Myslím že je schodné s Ford Probe 2 od roku 97 či 98.
Filtr vzduchu mám samozřejmě nový, nebo přinejmenším čistý. Můžu to skusit v garáži nastartovat bez filtru. Myslím si že tím to ale nebude. Dále můžu skusit druhou věc. Otec má dřívější model 626ky, rok výroby 92 a tam je stejná ona klapka. Takže je můžu prohodit.
Uvidíme. V Mazdě mi řekli že na testu se nic špatného neobjevilo.
Byl jsem 2x v Auto Zeman a můžu říct že mám s nimi jenom ty nejhorší zkušenosti. Snad na Spořilově v oficiální Mazdě budou lepší.
Teď se ale pokusím uvažovat ještě dále.
Auto když jede - a je tam zařazená rychlost - tak je vše v pořádku.
Když řekněme vyřadim rychlost a dojíždím na neutrálu - otáčky se drží na na cca 1000. Když ale zastavím (dobrzdím) počítač to pochopí a sníží otáčky na 750, tak jak mají být. Dále předpokládám, že na spojkovém pedálu musí být nějaké elektro čidlo. Proč? Protože když např. jedu z kopce, mám tam pětku a nepřidávám plyn, počítač ukazuje
nulovou spotřebu - palivo se nevstřikuje do valců, když ale v tomto momentu (pořád nepřidávám plyn) zmáčknu spojku, počítač musí začít stříkat to minimální množství benzínu - volnoběhu aby motor nechcípnul. Snad to říkám správně.
Dále asi víš, že u karburátoru (vím že to karburátor nemá, nicméně ta část za filtrem a je tam palivové lanko, nastuvujou se tam volnoběžné otáčky) je možnost šrobem nastavit ony volnoběžné otáčky.
Respektive to nejsou volnoběžné otáčky. To jsou ty otáčky - onech 1000 jak jsem psal, kdy je vyřazena rychlost ale auto se pořad
pohybuje.
Podle mě, ty volnoběžné otáčky jsou nastaveny v počítači a tym je asi nastaveno 750. Protože těchto 750 ot. auto vždy drží a drželo. I když jsem měl nebo neměl s otáčkama problém.
Takže z tohoto všeho já usuzuj že u mého auta je možné nastavovat volnoběžné otáčky dvěma způsoby. Jednou to je počítačem, podruhé mechanicky na ”karburátoru”. A to je to co mě děsně štve, protože v tom mám guláš.
Snad jsem to všechno popsal správně. Myslíte že ano?
Martin
Joki
Mazda 626