logo

Vítejte! Abyste mohli používat všechny funkce, které toto fórum nabízí, zaregistrujte se.
Hloupá otázka
Martin1979 Offline
#1 Vloženo : pátek 20. dubna 2012 5:25:39 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Cau lidi,ma Probe v zadnich svetlech mlhovky nebo nema? Popripade,jak to udelat,aby se zadek na pohled nemusel nicit tim,ze nekam dolu namontuju pridavnou mlhovku jak to delaj ostatni :) ... Dalsi otazka,proc je v prednich smerovych svetlech zarovka,ktera ma 2 vlakna?? Pokud se ptam prihlouple,sorry :-D a zaroven diky za odpovedi :) .Martin
white power Offline
#2 Vloženo : pátek 20. dubna 2012 6:28:58 (UTC)

Poděkoval(a): 1x
Was thanked: 137 time(s) in 132 post(s)
Zadní mlhovky u P1 ve světlech nejsou, já ji mám namontovanou pod zadním nárazníkem, ale zastrčenou ai 20 cm pod autem, aby na první pohled nebyla moc vidět.
V předních směrovkách je dvouvláknová žárovka, protože jedno vlákno 5w funguje jako obrysovka a druhý 20w jako směrovka.
Ford Probe 2.2Turbo
Jeep Grand Cherokee 4.7 V8
Jeep Grand Cherokee 5.7 Hemi
BMW R 1150 GS Adventure
kefa Offline
#3 Vloženo : sobota 22. února 2014 23:26:04 (UTC)

takze ty 5W zarovky maji svitit se svetlama..........
a 20w pri davani blinkru jestly to dobre chapu
Ford Probe 2.2GT turbo
jubileus Offline
#4 Vloženo : neděle 23. února 2014 18:50:38 (UTC)

Poděkoval(a): 4x
Was thanked: 11 time(s) in 11 post(s)
Na P1 jsem si mlhovku udělal z levé couvačky (má dvě).
Nikdy to nikomu ani na technické nevadilo-(že je vysoko atd.)

Prostě se mi nelíbilo, že když je auto celý vzadu skleněný, plastový- tak tam má mít jakousi "bobuli", co by mlhovku. Když jsem PROBE koupil, tak byly dvě mlhovky pod nárazníkem na každé straně. Vypadalo to otřesně-- jak ŠKODA 120 a ty stejné mlhovky pod autem. Prostě mi bylo jasné, že to tam být u auta z USA být nemůže.

Ty šly okamžitě pryč a zbylá očka, co tam zůstala se hodí tak akorát na plachtu a nebo v kempu na nějakou improvizaci.

Prostě jsem od jedné couvačky ustříhnul drát, zevnitř PLEXI světlo vymazal vatou z vnitřku tlustýho červenýho lihovýho CENTROFIXU, vyměnil žárovku za obarvenou na rudo , drát připojil na spinač mlhovek a funguje. Nikdy žádný problémy.

Taky mě zarazilo, že ameriky r.1990 nějak nemají mlhovky.

A to jsme v práci měli i SUZUKI VITARA a tam byly další vychytávky. Měla dvoje světla vzadu a svítila jen ta spodní na hraně nárazníku.
Kámoš má NISANA terénního a to samý. Myslím, že by na autě , kde už jsou dvojmo raději by měla svítit buďto zarás dvojmo, než že člověk jede v obchodňáku v garážích za takovým autem a on blokne před vámi a vy vidíte jen horní světla tak ,než vám dojde, že brzdí může být pozdě.
Je to hnus -- jako klamavá reklama nebo tak- jsou tam světla ale nesvítí. Stejně tak mě sere denní svícení--když dojedete ve městě kolonu a poslední auto nešlape brzdu, tak nepoznáte, jestli jede nebo čumí. Ale energeticky pro auto je to balzám, když krmí jenom LEDKY v předu a pěkně dobijí baterku. Ale čistý řešení by bylo (a to musí napadnout i "odborníky z dopravy" s ultravysokým IQ) , že je potřeba "nějak" dát najevo, že auto je aktivní i ze zadu .Občas auto zabrzdí, a tak poznáte, že je v provozu. Naštěstí výrobci nových aut fungují a nějak to asi vyřeší. Klidně mohli vydat něco, že ekvivalentní LED do zadních světel. Spousta fandů motorismu by si určitě světla dovybavila.

Teď si vzpomínám, jak kdysi --když sem někdo přivezl auto z venku a to mělo brzdovou blikačku na zadním okně--třeba i ORIGO, tak s tím lidi měli problémy, protože "náš svět-úřady " na toto i když bezpečnější řešení jízdy v koloně nebyly ještě " rozumově nakloněny"

Vyhláška řeší hovadiny s rezervníma žárovkama ale když se u dnešních nových aut přepálí žárovka u předního světla, tak to v SERVISU vyměňují 2 hodiny a to ještě někdy musí 1/4 auta rozdělat.
Ale nemůžu naříkat, žádná šikana na silnici s policajtama se ještě nekonala , dokonce mi pochválili černýho žraloka, že vypadá nádherně. Takže zatím spíš přidávám, než ubírám. ahojThumpUp
Uživatelé prohlížející si toto téma
Guest (2)
Jdi na fórum  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.